Nederlandse versie Franse versie


Wat is OPTI-WOOD?
 Waarom OPTI-WOOD?
 Kleuren
 Vraag en antwoord
 Wat kost OPTI-WOOD?
 Contactformulier
 Fotoboek
 Brochures
 Installatiegids
 Tropisch hardhout
 Technische fiche
 Verdelers/Plaatsers
 OPTI-WOOD op TV
 
 OPTI-WOOD bvba/sprl
 Dikmuidseweg 530,
8904 Boezinge, Belgium
 T +32 484 29 63 33  
 info@opti-wood.be


Om de pdf-documenten te kunnen raadplegen, is een pdf-reader nodig. Download de laatste versie gratis:

Wat is OPTI-WOOD?

afbeelding 1 OPTI-WOOD Forexia® is een houtcomposiet: een samenstelling van houtmeel en kunststof. Dit geeft aan het product het gevoel, de uitstraling en warmte van massief hout gecombineerd met de voordelen van kunststof.

afbeelding 2 Deze twee grondstoffen vermengen laat toe de stevigheid en de esthetische kwaliteiten van hout te combineren met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van polymeren.

Deze techniek is op punt gezet in noord Amerika door Strandex meer als 15 jaar geleden. Sindsdien is dit nieuwe product jaar na jaar ge�volueerd. Vandaag wordt in de V.S. en Canada 1 terras op 5 gebouwd in houtcomposiet.

De productie-eenheid (in Frankrijk) produceert sinds 2001 op basis van de Amerikaanse technologie. De samenstelling is 2/3 hout met 1/3 polymeer, wat een perfecte balans geeft. Bij houtzagerijen wordt zaagsel opgehaald, gedroogd en vermalen naar houtmeel. Het hout wordt heel fijn vermalen om een homogeen mengsel te kunnen vormen met de polymeer. Een perfect homogeen mengsel is onmisbaar voor een goede bescherming van het hout. De polymeer is 100% op basis van High Density Polyethyleen. Deze polymeer is speciaal gekozen op basis van zijn kwaliteiten, UV bestendigheid en duurzaamheid in de tijd.

afbeelding 3 Het mengsel bevat, na droging, een relatieve vochtigheidsgraad van minder dan 2% ! Dit mengsel wordt in een extrusiemachine gebracht en verhit om er de gewenste vorm uit te halen: De OPTI-WOOD terrasplank is geboren. Om de vorm stabiliteit te geven wordt die on-line met water gekoeld in een lange koeltunnel.

Eenmaal uit de koeltunnel kunnen de planken op maat worden verzaagd. (min.1 meter - max. 6 meter). De planken hebben nu een verdere afkoelingsperiode nodig van ongeveer 24 uur vooraleer ze verder kunnen bewerkt worden. Een verdere bewerking kan onder andere zijn, het borstelen van de oppervlaktes zodat deze stroef worden en zodoende een niet glibberig loopvlak krijgen. OPTI-WOOD planken worden langs beide zijden geborsteld zodat u steeds de keuze krijgt uit twee verschillende dessins. (zie �waarom OPTI-WOOD�)

De indische oceaan op de achtergrond bij deze realisatie op Ile de la R�union

afbeelding 4